Anlat hele reis efendi..!

Hazine bakanlığı verilerine göre, sadece 30 belediyenin toplam borcu 10 milyar 552 milyon 88 bin lira. En çok borcu olan belediyeler ise, Kocaeli, Samsun, Batman, Bursa, Denizli, Gaziantep, Siirt, Sivas ve Diyarbakır.

 

Hayatın kitabı Kur’an-ı kerim’de yönetimin esası, Ali İmran suresi 159. ayette, ‘’Yapacağın işlerde danış’’. Ve Şura suresi 38. ayette de , ‘’Aralarındaki işlerini istişare ederek yürütürler’’ denilmektedir. Yani liderin seviyesi ne olursa olsun siyasette istişare esastır.

 

Her insan siyaset yapabilir ve yapmalıdır. Çünkü siyaset hizmet makamıdır ve insana hizmet ibadettir. Dürüstlük ise en temel şarttır. 31 Mart yerel seçimleriyle Erzurum’da büyükşehirle birlikte 9 ilçeyi AKP kazandı. DEM 3,CHP 2, YRP 2, İP 1, MHP 2 ve BBP 1’er ilçe belediyesi kazandı.

 

 

Gelin görün ki, seçilen başkanların ilk işleri, iktidardan aldıkları belediyelerin borçlarını açıklamak oldu. Tüm ahali belediyelerin battığını, başkanların ihanet ettiğini öğrendi. Halefler seleflerin, görev süreleri içinde yaptıkları tüm işlerin yanlış olduklarını anlattılar.

 

Vay anasını dedik, estik gürledik hep bir ağızdan. Mevcut yönetimle devam eden belediyelerde nefes bile alınmazken, kasanın durumu da bir muamma. Fakat yönetim değişikliği olan belediyelerde, eski başkanlara karşı ne bir dava açılıyor ne de bir suç duyurusunda bulunuluyor.

 

Çok daha da acayip olan ise devrik başkanların sus pus olması..! Derler ki, susmak kabullenmektir.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Talip 14 Mayıs 2024 18:16

    Dava açmanın bir anlam ifade etmeyeceğini bildikleri için (sonuç olarak) açmamış olabilirler diye düşünüyorum

  • Gonca Yıldız Demirtaş 13 Mayıs 2024 11:06

    Anlatılacak ne varki batmış türkiye

  • Mansur Karaman 11 Mayıs 2024 12:06

    Nisa suresinde Allah diyor ki, "Allah size emanetleri ehil olanlara vermenizi ve adaletle hükmetmenizi emreder" ayetini neden almadın merak ettim. Oysaki tüm yurtta geçerli olacak bir ayet.

  • Veli 10 Mayıs 2024 20:17

    Erzurum büyükşehir Belediyesi'nin 30 katrilyon borcu oldunu neden yazmiyorsun reis. Bunu yazmaya cesaretiniz yok mu

  • Cemal 10 Mayıs 2024 19:12

    Bizim baskanlarda olmaz öyle şeyler. Abdessiz adım atmazlar. Gidin isize

  • Nizamettin 10 Mayıs 2024 13:10

    Çok güzel ama Erzurum belediyelerinin durumu yok. ha anladım borçları yok he

  • Mahmut 10 Mayıs 2024 13:05

    Keşke birazda ehliyetten liyakattan bahsetseydin. Cahil adamlarin belediyelere hastanelere nasıl doldurulduğundan bahsetseydin iyiydi ama tabi herşey de bir yere kadar

  • Adem 10 Mayıs 2024 12:06

    Okudum: her zamanki gibi kısa ve net. "Vicdanı olanlar için bu dünya cehennemdir. " Hele senin gibi gazeteci bir kişi ise.