Vali Aydın Baruş, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atandığı Erzurum Valiliği görevine başladı. Valilik binası önünde il protokolü, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve valilik personeli tarafından karşılanarak tören mangasını selamladı ve Valilik makamına geçti.
Vali Aydın Baruş, Erzurum’da görev yapmanın büyük bir onur olduğunu vurguladı; bu görevi tevdi eden Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanına şükranlarını sundu.
Vali Aydın Baruş, adaletin mülkün temeli olduğunu, insanı merkeze alan bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğini ifade etti. Vatandaşlarla “hemhal, hemdem ve hemdert” bir idare anlayışını benimsediklerini, talep ve dert sahiplerine hoşgörüyle yaklaşacaklarını, ayrım gözetmeyeceklerini ve birleştirici bir yönetim anlayışıyla çalışacaklarını belirtti.
Devletin kudret ve şefkatini toplumun her kesimine ulaştıracaklarına vargu yapan Vali Aydın Baruş kamu kaynaklarını etkin ve tasarruflu kullanacaklarını; şehit aileleri ve gazilerin her daim yanında olacaklarını kaydetti.
Erzurum’un huzuru, güvenliği ve kalkınması için milletvekilleri, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve hemşehrilerle iş birliği içerisinde çalışacaklarını dile getiren Vali Aydın Baruş daha müreffeh, güvenli ve güçlü bir Erzurum hedefi doğrultusunda kararlılıkla çalışacaklarını ifade etti.

